Fen Fakültesi Bilim Söyleşileri 2022 ( 10 ) - İstatistiklerle Uluslararası Uyuşturucu Trafiği ve Afganistan Adlı Etkinlik Gerçekleştirildi
1 Haziran 2022 | 15:21

24 Mayıs 2022 de gerçekleştirilen Fen Fakültesi Biliim Söyleşilerinin 10.su İstatistiklerle Uyuşturucu Trafiği ve Afganistan başlığını taşıdı. Birleşmiş Milletler 2001-2015 Uyuşturucu Üretiminin Takibi Program Yöneticisi Hakan DEMİRBÜKEN’in konuşmacısı olduğu etkinliğin moderatörlüğünü Fakültemiz İstatistik Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr.Filiz KARDİYEN yaptı.

Demirbüken’in uyuşturucu üretimi ve kaçakçılığının izlenmesi konusunda uzaktan algılama ve coğrafi bilgi sistemlerinin (GIS) kullanımına yönelik geliştirdiği yöntem ve tecrübelerini aktardığı söyleşiye katılım yüksek oldu. Hakan Demirbüken’in Afganistan ve diğer başka ülkelerde istatistiki tekniklere dayalı yöntemlerle uyuşturucu üretiminin ve trafiğinin izlenmesinin başarılmasına ilişkin anekdot ve bilgilendirmeleri katılımcıların ilgisini çekti.

Katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından, İstatistik Bölüm Başkanı Prof.Dr.Mehmet Akif BAKIR tarafından Doç.Dr.Filiz KARDİYEN ve Hakan DEMİRBÜKEN ‘e teşekkür belgeleri takdim edilmesiyle söyleşi sona erdi.

 

Uyuşturucu Trafiği ve Afaganistan-1 Uyuşturucu Trafiği ve Afaganistan-1 Uyuşturucu Trafiği ve Afaganistan-1 Uyuşturucu Trafiği ve Afaganistan-1
background image