Fen Fakültesi İstatistik Bölümü Etkinlikleri - Müslüm'den Çıktık Yola Matematikte Verdik Mola Adlı Etkinlik Gerçekleştirildi
23 Mayıs 2022 | 20:00

Fen Fakültesi İstatistik Bölümü Etkinlikleri kapsamında, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Levent ÖZBEK’in konuşmacı olduğu“ Müslüm’den Çıktık Yola, Matematikte Verdik Mola” başlıklı söyleşi  16.05.2022 tarihinde 75. Yıl Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü İstatistik Bölümü öğretim üyemiz Doç.Dr. Filiz KARDİYEN’in yaptığı söyleşide, ÖZBEK Adana’da başlayan yaşamına dair söyleşi ile aynı ismi taşıyan kitabında yer alan anekdotlara yer verdi.

Ankara’da Matematik öğrenimine uzanan yaşam hikayesindeki ilginç tesadüfler çerçevesinde rasgelelik kavramına ilgi çeken ÖZBEK, Matematikten İstatistiğe kayan ilgisini  determinizm ve rasgelelik ilişkisi ile açıkladı. Yaşamı anlamlandırmadaki en önemli aracın İstatistik olduğunu vurgulayarak sözlerini tamamlayan ÖZBEK’in sunumu, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Geniş katılımcı kitlesinin takip ettiği söyleşi, İstatistik Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Akif BAKIR tarafından Doç.Dr. Levent ÖZBEK ve Doç.Dr. Filiz KARDİYEN’e teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ile sona erdi.