Fen Fakültesi Bilim Söyleşileri 2022 ( 07 ) - Bilmek İsteği, Tahmin ve Öngörü Adlı Etkinlik Gerçekleştirildi
23 Mayıs 2022 | 20:00

Fakültemiz Bilim Söyleşilerinin 10. sunda konuşmacı, Fen Fakültesi İstatistik Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Celal AYDIN oldu.

Moderatörlüğünü İstatistik Bölümü öğretim üyemiz Doç.Dr. Filiz KARDİYEN’in yaptığı söyleşide,  Dr. Öğr. Üyesi Celal AYDIN olasılık ve istatistiğin tahmin ve öngörü yolu ile bilgiye ulaşmadaki yerini, yaşamdan örneklerle açıkladı. Dr. AYDIN ayrıca, rasgeleliğin modellenmesi ile verinin bilgiye dönüşmesi sürecine ilişkin bilgiler verdi.

Geniş katılımcı kitlesinin takip ettiği söyleşi, İstatistik Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Akif BAKIR ‘ın Dr. Öğr. Üyesi Celal AYDIN ve Doç.Dr. Filiz KARDİYEN’e teşekkür belgelerini takdim etmesinin ardından sona erdi.

Fen Fakültesi Bilim Söyleşileri 2022 ( 07 ) - Bilmek İsteği, Tahmin ve Öngörü-1 Fen Fakültesi Bilim Söyleşileri 2022 ( 07 ) - Bilmek İsteği, Tahmin ve Öngörü-1 Fen Fakültesi Bilim Söyleşileri 2022 ( 07 ) - Bilmek İsteği, Tahmin ve Öngörü-1