Fen Fakültesi Bilim Söyleşileri 2022 ( 08 ) - Senaryo Kuramı Adlı Etkinlik Gerçekleştirildi
12 Mayıs 2022 | 12:00

İstatistik Bölümü tarafından düzenlenen, Fakültemiz Bilim Söyleşilerinin 8. sinde konuşmacı, Türkiye’nin ilk ve tek senarist editörü ve SenEDİT yaratıcısı, 1985 yılı Gazi Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu olan Atilla AKKAŞ oldu.

Moderatörlüğünü İstatistik Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Filiz KARDİYEN’in yaptığı söyleşide, konuşmacı ATİLLA AKKAŞ ilginç yaşam hikayesi ve tecrübelerinin yanısıra senaryo kuramına olan ilgisinin nasıl başladığını ve geliştirdiği senaryo yazma yazılımını anlattı. Katılımcıların ilgiyle dinlediği AKKAŞ, istatistikçi bakış açısının senaryo yazma ve düzeltme konusunda getirdiği yeniliklerdeki önemine vurgu yaptı. Akkaş’ın bilişim alanındaki uzmanlığı altında, proje geliştirme, proje yönetimi, ihale/sözleşme yönetimi, pazarlama yönetimi, yönetim geliştirme konularında gerçekleştirdiği başarılı çalışmaların akabinde senaryo yazmaya ve bilişim alanındaki uzmanlığını kullanarak orijinal bir ürün üretmeye kadarki iş yaşamı öyküsü katılımcı öğrenciler tarafından heyecanla takip edildi.

Konuşmacı AKKAŞ’ın öğrenci ve öğretim üyelerinin sorularını yanıtlamasının ardından, Dekan Yardımcımız Prof. Dr. H. Hasan ÖRKCÜ ve İstatistik Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Akif BAKIR tarafından Doç. Dr. Filiz KARDİYEN ve Atilla AKKAŞ’a teşekkür belgeleri takdim edildi.

Fen Fakültesi Bilim Söyleşileri 2022 ( 08 ) - Senaryo Kuramı-1 Fen Fakültesi Bilim Söyleşileri 2022 ( 08 ) - Senaryo Kuramı-1 Fen Fakültesi Bilim Söyleşileri 2022 ( 08 ) - Senaryo Kuramı-1 Fen Fakültesi Bilim Söyleşileri 2022 ( 08 ) - Senaryo Kuramı-1 Fen Fakültesi Bilim Söyleşileri 2022 ( 08 ) - Senaryo Kuramı-1
background image