FEDEK Ekibi, Fen Fakültesine Akredite Değerlendirmesi Yaptı
17 Mart 2023 | 12:47

Farklı disiplinlerdeki Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri (FEF) öğretim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye’de FEF öğretiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunan FEDEK Ekibi, Fen Fakültesi İstatistik ve Kimya Bölümlerine yönelik ön değerlendirme sürecini tamamladı.

Rektörlük Eski Senato Salonu'nda gerçekleştirilen FEDEK Değerlendirme Toplantısına; Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Kıyak, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Bülent Çelik ve Prof. Dr. H. Hasan Örkcü, FEDEK Değerlendirme Takım Başkanı Prof. Dr. Berna Yazıcı ve Takım Eş Başkanı Prof. Dr. Ahmet Çolak, İstatistik Bölümü Program Değerlendiricileri Prof. Dr. Yılmaz Akdi ve Prof. Dr. Yüksel Terzi, Kimya Bölümü Program Değerlendiricileri Prof. Dr. Güray Kılınççeker ve Prof. Dr. Çiğdem Arpa Çalışır ile Fen Fakültesi İstatistik ve Kimya Bölümlerinin öğretim üyeleri katıldı.

Toplantıda,  Fen Fakültesi İstatistik ve Kimya Bölümlerine ilişkin ön değerlendirme çalışmaları hakkında bilgi verildi. Akreditasyon sürecine çok iyi hazırlanan bu bölümlerin akademik kadro, öğrenci, ders, altyapı, fiziki koşullar, mali kaynaklar, öğrenci programları gibi özellikleri değerlendirilerek bölümlerin güçlü ve zayıf yanları ortaya konuldu.

Toplantı sonunda kısa bir değerlendirme konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Üniversitesi yönetimine 20 Ağustos 2020 tarihinde geldiklerini anımsattı. Görevi devraldıktan sonra özellikle kalite ve akreditasyon konusuna büyük önem verdiklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, kalite ve akreditasyon konusunda çaba gösteren herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

FEDEK Değerlendirme Takım Başkanı Prof. Dr. Berna Yazıcı’nın, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Kıyak’a değerlendirme belgelerini takdim etmesinin ardından toplantı sona erdi.

-1-1

background image