Üniversitemizde “Türkiye'nin Bilgi Kaynağı TÜİK” Konferansı Düzenlendi
31 Mayıs 2021 | 09:30

Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi tarafından düzenlenen, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkan Yardımcısı Yusuf Gökhan ÖZBAKIŞ’ın konuşmacı olduğu, " Türkiye’nin Bilgi Kaynağı: TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu)” başlıklı etkinlik 21 Mayıs 2021 saat 14:30'da  gerçekleşmiş olup, etkinliğin moderatörlüğünü İstatistik Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. H. Hasan ÖRKCÜ yapmıştır.

Konferansın açılışı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Musa YILDIZ tarafından yapılmıştır. Rektör Hocamız, TÜİK’in faaliyetlerini yakından takip ettiğini ve iki kurum arasındaki faaliyetlerin devam etmesini arzuladıklarını ifade etmişlerdir. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Suat Kıyak, Fakülte bünyesinde konferans, bilim söyleşileri gibi etkinlikler düzenlemeye devam ettiklerini söyleyerek, bu tip faaliyetlerin toplumsal gelişim ve üretilen bilginin toplumla paylaşılması açısından önem taşıdığını ifade etmişlerdir. TÜİK Başkan Yardımcısı Yusuf Gökhan ÖZBAKIŞ, toplumların geleceğini görebilmesi, planlayabilmesi ve gelişmesi bakımından istatistiğin çok önemli olduğunu ifade etmişlerdir. Yusuf Gökhan ÖZBAKIŞ, TÜİK’in faaliyetleri hakkında bilgiler vermiş, TÜİK’in Türkiye’nin önemli ve köklü bir kurumu olarak birçok alanda veri kaynağı olduğunu ifade etmişlerdir. Üniversitemizle yapılan iş birliklerini sürdürmeye devam edeceklerini ifade etmişlerdir. Yusuf Gökhan ÖZBAKIŞ’ın sunumunun ardından konferans soru-cevap kısmıyla sona ermiştir.