International Conference on Computational and Statistical Methods in Applied Sciences (COSTAS 2017)
12 Kasım 2017 20:43

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü ve Uzaktan Eğitim Merkezi'nin (UZEM) iş birliğinde uygulamalı bilimlerde, bilgisayar ve istatistiksel yöntemleri kullanan araştırmacıları bir araya getirmek amacıyla COSTAS 2017 (International Conference on Computational and Statistical Methods in Applied Sciences) uluslararası konferansı 9-11 Kasım 2017 tarihinde UZEM Konferans Salonu’nda gerçekleşmiştir. İngiltere'nin Manchester Salford Üniversitesinden Prof. Dr. David Percy'nin, Kanada'nın McMaster Üniversitesinden Prof. Dr. Narayanaswamy Balakrishnan'ın ve emekli OMÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Yüksel Bek'in davetli konuşmacı olarak katıldığı konferansa; COSTAS 2017'nin Düzenleme Komitesi Başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz ve OMÜ İstatistik bölümü akademisyenleri, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Hasan BAL ile İDEAM Merkez Müdürü Prof. Dr. İhsan ALP oturum başkanlığı yaparak konferansa katkı sağlamışlardır. Bölümümüz ve üniversitemiz öğretim elemanlarından Arş. Gör. Volkan Soner ÖZSOYArş. Gör. Zülal TÜZÜNERArş. Gör. Zümre ÖZDEMİR GÜLERArş. Gör. Nurdan YENİAY, Arş. Gör. Emre KOÇAK ve Arş. Gör. Kamil ÇELİK tarafından on farklı bildiri çalışması sunulmuştur. Uygulamalı bilimlerde, bilgisayar ve istatistiksel yöntemleri kullanan değerli hocalarımızı tebrik ediyor, çalışmalarının devamını diliyoruz.