Ders Seçimi

DERS KAYIT VE EKLE-BIRAK İŞLEMLERİNDE DİKKATE ALINMASI GEREKEN HUSUSLAR:

1) ÖĞRENCİNİN ALT DÖNEMLERDEN KALAN DERSLERİNİ ÖNCELİKLİ OLARAK ALMASI GEREKMEKTEDİR.

2) ŞUBELİ DERSLERİN SEÇİMİNDE NUMARANIN TEK YA DA ÇİFT OLUŞUNA GÖRE SEÇİM YAPILMALIDIR. (ÇAKIŞMA GİBİ ÖZEL DURUMLAR DA BU KURAL UYGULANMAYABİLİR. BUNUNLA BİRLİKTE ÇAKIŞMA OLUP OLMADIĞI DANIŞMAN TARAFINDAN MUHAKKAK TESPİT EDİLMELİDİR).

3) SEÇMELİ DERSLERİ SEÇERKEN KONTENJAN ARTIRIMI SADECE DERS ÇAKIŞMASI DURUMUNDA DİKKATE ALINACAKTIR.

4) 1. SINIF İkili öğretim öğrencileri İST 116 Olasılığa Giriş II dersini GÜZ DÖNEMİNDE ALDIKLARI GRUPTAN ALMALIDIRLAR. ayrıca BU DERSTEN TEKRARLI ÖĞRENCİLERİN DERSİ EN SON KAYITLI OLDUKLARI şubeden almaları gerekmektedir.

5) ING-104 DERSİ NORMAL ÖĞRETİM HAZIRLIK SINIFINI BAŞARIYLA TAMAMLAYAN ÖĞRENCİLERİN ALMASI GEREKEN BİR DERSTİR. ( Bu dersin muafiyeti ile ilgili bilgilendirme daha sonra yapılacaktır)

6) ING-102 DERSİ; 2009 GİRİŞLİ OLUP NORMAL ÖĞRETİM HAZIRLIK SINIFINI BAŞARIYLA TAMAMLAYAMAYAN ÖĞRENCİLERİN ALDIĞI DERSTİR. AYRICA BU DERS, İKİLİ ÖĞRETİM I. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN ALMASI GEREKEN BİR DERSTİR.

7) ÜNİVERSİTEMİZ SENATOSUNUN ALDIĞI KARAR GEREĞİNCE 3. VE 4. YARIYILDAKİ YABANCI DİL DERSLERİ KALDIRILARAK, MEVCUT ÖĞRENCİLERİN KALDIRILAN DERSLERDEN MUAF SAYILMALARINA VE AYRICA 1. VE  2. YARIYILDA  OKUTULAN ORTAK ZORUNLU DERSLERİN 2013/2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN UZAKTAN ÖĞRETİM İLE YÜRÜTÜLMESİNE KARAR VERİLMİŞTİR. BUNA GÖRE ORTAK ZORUNLU DERSLERDEN Türk Dili, Atatürk İlk. ve Inklap Tarihi, İngilizce derslerinin kayıtları diğer ders kayıtları gibi yapılacak, ancak bu dersler Uzaktan Öğretim ile yürütülecektir.  uZAKTAN ÖĞRETİM İLE ALINACAK YABANCI DİL DERSLERİ için AŞAĞIDAKİ TABLONUN DİKKATE ALINMASI GEREKMEKTEDİR.

Hazırlıkta BAŞARILI

Hazırlıkta BAŞARISIZ

YIL

Güz

Bahar

Güz

Bahar

2009 NORMAL

İNG 103

İNG 104

İNG 101

İNG 102

2010 ve sonrası  NORMAL

İNG 103

İNG 104

---------

2009 ve sonrası  İKİLİ

İNG 101

İNG 102

----------

8) 2010 VE SONRASI GİRİŞLİ NORMAL ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ AŞAĞIDAKİ DERSLERİN İNGİLİZCE GRUPLARINDAN DERS ALACAKLARDIR.  2010 DÖNEMİNDE HAZIRLIK SINIFINI BAŞARIYLA TAMAMLAYAMAYAN ÖĞRENCİLER İSE TÜRKÇE GRUPLARDAN DERS ALACAKLARDIR.

İST-116 OLASILIĞA GİRİŞ II (A,B)(İNG)

İST-216 YAZILIM PROGRAMLAMA (İNG)

İST-318 ZAMAN DİZİLERİ ÇÖZ. (İNG)

İST-434 ARAŞTIRMA PROJESİ II (İNG)

İST-412 STOKASTİK SÜREÇLER (İNG)

İST-414 İST. KALİTE KONTROL (İNG)

İST-456 BİLGİSAYAR TABANLI İSTATİSTİK (İNG)

İST-450 RESMİ İSTATİSTİKLER (İNG)

İST-454 İSTATİSTİKSEL DANIŞMANLIK (İNG)

YUKARIDAKİ DERSLERDEN İST-450 RESMİ İSTATİSTİKLER (İNG) VE  İST-454 İSTATİSTİKSEL DANIŞMANLIK (İNG) DERSLERİNDEN SADECE BİRİ SEÇİLMELİDİR.

9) SEÇMELİ DERSLERLE İLGİLİ BÖLÜMÜMÜZDE UYGULANAN DURUM AŞAĞIDADIR:

2. sınıf

İST-244 GENEL İŞLETME (2 kredi)

İST-246 HALKLA İLİŞKİLER  (2 kredi)

Bir dersten sorumlu

3. sınıf

İST-334 ÖRNEKLEME II (3 kredi)

3 kredilik derslerden 1 tanesinden, 2 kredilik derslerden de 1 tanesinden olmak üzere toplam 2 dersten sorumlu

İST-336  ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ (2 kredi)

İST-338 AKTÜERYA (2 kredi)

İST-340 YÖNEYLEM ARAŞTIRMASI II (3 kredi)

4. sınıf

İST-440 ÇOK DEĞİŞKENLİ İSTATİSTİK (3 kredi)

3 kredilik derslerden 2 tanesinden, 2 kredilik derslerden de 1 tanesinden olmak üzere toplam 3 dersten sorumlu

İST-444 LİNEER MODELLER (3 kredi)

İST-448 KATEGORİK VERİ ÇÖZÜMLEMESİ (3 kredi)

İST-450 RESMİ İSTATİSTİKLER (2 kredi)

İST-452 TAMSAYILI PROGRAMLAMA (3 kredi)

İST-454 İSTATİSTİKSEL DANIŞMANLIK (2 kredi)

İST-456 BİLGİSAYAR TABANLI İSTATİSTİK (3 kredi)

10) İST-440 ÇOK DEĞİŞKENLİ İSTATİSTİK II DERSİ İKİLİ ÖĞRETİM VE NORMAL ÖĞRETİM GRUPLARI BİRLEŞTİRİLECEĞİ İÇİN İKİLİ ÖĞRETİM GRUPLARINDAN BU DERSİ ALACAK OLAN ÖĞRENCİLERİN NORMAL ÖĞRETİM DERS PROGRAMINI DİKKATE ALARAK KAYIT OLMALARI GEREKMEKTEDİR.

11) İST-450 RESMİ İSTATİSTİKLER DERSİ İKİLİ ÖĞRETİM VE NORMAL ÖĞRETİM GRUPLARI BİRLEŞTİRİLECEĞİ İÇİN İKİLİ ÖĞRETİM GRUPLARINDAN BU DERSİ ALACAK OLAN ÖĞRENCİLERİN NORMAL ÖĞRETİM DERS PROGRAMINI DİKKATE ALARAK KAYIT OLMALARI GEREKMEKTEDİR.

12)  İST-456 BİLGİSAYAR TABANLI İSTATİSTİK İKİLİ ÖĞRETİM VE NORMAL ÖĞRETİM GRUPLARI BİRLEŞTİRİLECEĞİ İÇİN İKİLİ ÖĞRETİM GRUPLARINDAN BU DERSİ ALACAK OLAN ÖĞRENCİLERİN NORMAL ÖĞRETİM DERS PROGRAMINI DİKKATE ALARAK KAYIT OLMALARI GEREKMEKTEDİR.

13) İST-448 KATEGORİK VERİ ÇÖZÜMLEMESİ İKİLİ ÖĞRETİM VE NORMAL ÖĞRETİM GRUPLARI BİRLEŞTİRİLECEĞİ İÇİN İKİLİ ÖĞRETİM GRUPLARINDAN BU DERSİ ALACAK OLAN ÖĞRENCİLERİN NORMAL ÖĞRETİM DERS PROGRAMINI DİKKATE ALARAK KAYIT OLMALARI GEREKMEKTEDİR.

14)   SEÇMELİ DERS KONTENJANLARI 11.02.2014 SALI GÜNÜ SAAT: 15:00 DA AÇILACAKTIR.

KREDİ OLARAK BİRBİRİNİN ALTERNATİFİ OLAN SEÇMELİ DERSLERDEN GEREĞİNDEN FAZLA ALAN ÖĞRENCİLER DANIŞMANLAR TARAFINDAN TESPİT EDİLİP, RASTGELE BİR SEÇMELİ DERSİ SİLİNECEKTİR.

İSTATİSTİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI