1. İkinci öğretimde sadece 4. Sınıf dersleri açılacağından ikinci öğretim öğrencileri ilk üç sınıfın derslerini normal öğretimden alacaklardır.
  2. Alt dönemlerden kalan derslerin öncelikli olarak alınması gerekmektedir.
  3. Şubeli derslerin seçiminde aşağıdaki hususlar dikkate alınacaktır.
    • Ders iki şubeli ise numaranın sonu tek olanlar A şubesini çift olanlar ise B şubesini seçeceklerdir.
    • Ders üç şubeli ise numarasının sonu 0-1-2 olanlar A şubesini, 3-4-5 olanlar B şubesini, 6-7-8-9 olanlar ise C şubesini seçeceklerdir.
    • Çakışma gibi özel durumlar da bu kural danışman tarafından kontrol edildikten sonra uygulanmayabilir.
  4. Öğrencilerin seçmeli dersleri seçerken kontenjan artırımı istekleri sadece ders çakışması durumunda dikkate alınacaktır.
  5. Seçmeli ders kontenjanları bölüm başkanlığı tarafından ders kayıtlarının ikinci günü aşamalı olarak artırılacaktır.
  6. Kredi olarak birbirinin alternatifi olan seçmeli derslerden gereğinden fazla alan öğrenciler danışmanlar tarafından tespit edilip, rastgele bir seçmeli dersi silinecektir.
  7. İntibak ve Eşdeğerlikler için Bölüm web sayfamızdaki açıklamaları okuyabilirsiniz.