İstatistik Bölümü Bilgisayar Laboratuvar Ekipmanları Güncellenmesi
9 Aralık 2020 | 18:25

Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Laboratuvar binası modern ve çağdaş altyapı düzenlemeleri ile yeniden yapılandırılıyor. Üç kattan oluşan laboratuvar binasında bölümümüze ait yaklaşık 90 kişilik oturma kapasiteli iki farklı Bilgisayar Laboratuvarı da bu kapsamda geniş iç mekânı ve yenilenmiş zemini ile bölümümüz öğrencilerine daha kaliteli bir hizmet vermek için yeniden düzenlenmiştir. Böylece hem bilgisayar eğitimi için hem de seminer, ders ve sınavlar için kullanılabilecek çok amaçlı toplam 90 katılımcı kapasiteli bir mekana kavuşulmuştur.

Gazi Üniversitesi İstatistik Bölümü öğrencileri, günümüzün modern bilgisayar yazılım, donanım ve bilgi sistemlerini yaratıcı bir şekilde tasarlayabilme, gerçekleştirebilme, yönetebilme ve iyileştirebilme; takım çalışması yapabilme ve liderlik özelliklerine sahip olarak yetiştiriliyor. Bölüm bünyesinde eğitim alan öğrencilerin kazandıkları İstatistik teorik bilgilerin yanı sıra, gelişmiş bu bilgisayar laboratuvarlarında öğrencilere programlama ve tasarım süreçleri, İstatistik problemleri çözme, analitik düşünme becerilerini kazandırma, takip etme becerilerini geliştirme gibi birçok konuda imkân sağlanıyor.

Yenilenen laboratuvarlarda 48 kişilik gruplar halinde eğitim alacak öğrenciler, bilgisayar üzerinden programlama ile ilgili son güncel ve popüler dillerin yazılımlarını yapma yeteneğini de geliştirerek iş konusunda kariyerlerine önemli katkıda bulunacaklar. Nitelikli eğitim kadrosu ve çağdaş yönetim anlayışıyla başarı çıtasını en üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen Gazi Üniversitesi, son teknolojik araçlarla yenilenen laboratuvarda İstatistik Bölümü öğrencilerinin pratik bilgilerini artıracak bir yeniliğe daha imza attı.

Temel bilimin, toplumların gelişiminde oynadığı büyük rolü özümsemiş bir yönetim anlayışıyla hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Yöneticilerimize ve Fakültemiz mekanlarının yenileme çalışmalarında emeği geçen herkese ayrıca teşekkür ederiz.

background image